top of page

A perfect match? Perfect Illusion...

Een perfecte match, dat wil je toch? Iemand bij wie alles klopt en waardoor jij met je hoofd in de wolken loopt. Zo’n ontmoeting waarna je dagen niet kan eten en slapen en toch barst van de energie!

Onze klanten komen bij ons en vragen ons waarom wij dan wel hun ‘perfect match’ in onze database denken te hebben. Nou, dan zal ik je bij deze bekennen, die hebben we niet.


Witte paarden en vioolmuziek


Bij de date met jouw match zal er niemand op een wit paard aankomen en er klinkt ook geen vioolmuziek als jullie elkaar voor de eerste keer zien. Was het maar zo’n feest.

Zij komt waarschijnlijk te laat en hij heeft rare schoenen aan. Of erger… En toch is dit misschien wel jouw grote liefde als je het een kans geeft!

Als je gaat daten zijn vaak de verwachtingen hooggespannen. Immers, je wil graag dat dit gaat werken en hoopt op een ontmoeting zoals je soms in films ziet. Je wil die sparkle zien en voelen! Maar juist hiermee smoor je de kans op een twinkeling in de kiem.


Verblinding van de sparkeling


Met het hebben van hoge verwachtingen zet je je date als het ware in de spotlight. Alles eromheen wordt minder belangrijk en alle hoop en aandacht is gevestigd op deze date! Maar we weten allemaal dat je in het volle licht geen sterren kan zien.

Juist deze hoge verwachting maakt dat je eerder teleurgesteld bent dan dat iemand voldoet aan jouw wensen. Wij adviseren onze klanten dan ook om in je hoofd gewoon kennis te maken en niet ‘op date’ te gaan. Het verschil tussen daten en kennismaken is dat er bij een date hoge verwachtingen zijn. Het kan dan eigenlijk alleen maar tegenvallen als je niet direct van je stoel valt van blijdschap als je elkaar ontmoet. Een eerste indruk kan zo een mooie kennismaking verpesten en liefde op het tweede gezicht in de weg staan. Beter verwachten jullie er beide niet teveel van en is er kans op verwondering.

Springt de vonk dan toch over bij deze gewone kennismaking dan is dat een verrassing en komt de vonk ook veel harder aan. Het onverwachte is de mooiste prijs.


Perfectly boring


De perfecte match hebben we dus niet, maar wat we wel hebben is de ervaring en expertise om jou te helpen jouw match te vinden. Door je te helpen te luisteren naar je hart en niet naar je hoofd. Door je op date te laten gaan met iemand anders dan jijzelf misschien uitgekozen had. Dit kan tegenvallen, maar misschien juist ook jouw ogen openen. En daarmee jouw hart. De perfecte macht is een illusie maar liefde is dat niet. Liefde is echt en echte liefde niet perfect. En maar goed ook, want perfectie is saai.

コメント


bottom of page