top of page

Hopelessly devoted to you

Olivia Newton-John & John Travolta, ofwel, Sandy & Danny


Een iconisch on-screen koppel met zoveel chemie dat het haast niet allemaal geacteerd kan zijn. Was er meer tussen hen dan alleen collegialiteit en vriendschap?

Olivia Newton-John, John Travolta, Grease, Sandy, Danny
Sandy & Danny in Grease

Het begon met de casting van John Travolta voor de rol van Danny in Grease. Ze waren op zoek naar Sandy en voor John kon dat maar 1 persoon zijn: Olivia Newton-John. Hij vond haar waanzinnig aantrekkelijk en wist de makers van de film te overtuigen haar te vragen voor rol. Alleen, Olivia wilde niet. Ze was een succesvolle zangeres in Australië en het VK en ze was bang dat de rol haar imago kon schaden. Ze had eerder een rol in een film gespeeld en deze was geflopt. Nog een flop op haar naam zag ze niet zitten.


You're the one that I want

Maar John was vasthoudend. Hij zocht haar thuis op en hierover zegt Olivia: "Ik zie hem nog uit zijn auto stappen en mijn oprit oplopen. Hij was zo knap en had die grote blauwe ogen en hij was zo lief, wie kan daar nee tegen zeggen? Maar ik had echt mijn twijfels, ik zei hem: Maar ik ben 29, hoe kan ik een 18 jarig meisje spelen? En hij zei, niemand van ons is 18 jaar oud!"

We go together

Ze smolt voor hem ging overstag. Ze stemde in om een screentest te doen met hem, de rest is geschiedenis. De twee spatte van het scherm en werden als Sandy en Danny een van de meest bekendste en iconische filmkoppels ooit.


Tijdens het filmen van Grease hadden beiden andere relaties. Er zullen gevoelens geweest zijn voor elkaar maar daar hebben ze nooit iets mee gedaan. Hun liefde en respect voor elkaar zijn omgezet in een levenslange vriendschap.

Over haar overlijden schreef hij een liefdevol bericht met de wens en de hoop ooit weer samen te zijn.


„Ik houd zo veel van je. We zullen elkaar weer zien en allemaal weer samen zijn. De jouwe vanaf het eerste moment dat ik je zag, voor altijd! Jouw Danny, jouw John”.
Comments


bottom of page