top of page

Cuffing Season, wat is het?

Cuffing Season is het seizoen waarin de nachten lang en koud zijn. Het begint als de blaadjes van de bomen vallen en het eindigt als het jonge groen weer te zien is in het voorjaar. Tijdens deze koudere maanden van het jaar gedragen singles zich anders. We zien dat in deze periode vrijgezellen meer dan normaal gemotiveerd zijn om een partner te vinden.

cuffing season

Ontstaan van de term ‘Cuffing Season’

De term Cuffing Season is geleend uit de de Amerikaanse politiefilm waarin boeven in de boeien geslagen worden: handcuffs. Met Cuffing wordt dus bedoeld dat je iemand in de boeien slaat om daarmee de donkere koude maanden door te komen. Worden de dagen langer en de temperaturen weer hoger dan kunnen de handboeien weer af en gaan de voormalige liefjes ieder hun eigen weg de lente in.


Waarom doen we dit?

De kou en de kortere dagen werken in de hand dat je meer thuis bent. Als vrijgezel betekent dit vaak ook dat je meer alleen bent. Honger maakt rauwe bonen zoet en dus kan het gebeuren dat je die ene flirt, die je aanvankelijk niet de moeite waard vond, opeens een stuk verdraagzamer en interessanter vindt.


Ook zijn voor vrijgezellen de aankomende feestdagen niet per sé ‘the most wonderful time of the year’. Goed bedoelde vragen over hoe het toch komt dat je nog steeds alleen bent, of waar jouw + 1 is, zijn soms kwetsend en irritant. Alsof het niet genoeg is dat jij er bent, jij zonder wederhelft niet compleet bent terwijl je dat zelf zo absoluut niet zo ervaart. Soms is het dan gewoon makkelijker en gezelliger die scharrel wat meer aan te halen en hem/haar mee te slepen naar alle borrels en etentjes.


Pas op!

Let op dus, nu Cuffing Season begonnen is kan het dus zijn dat jouw vage liefde je opeens weer aanhaalt. Misschien is de liefde echt opgebloeid maar het kan goed zijn dat de bedoelingen niet oprecht zijn en je in de lente toch weer alleen bent.CONTACT ARTEMIS MATCHMAKING


Comments


bottom of page