top of page

De eerste keer duurt max. 1 uur

Het voelt spannend en fris. De eerste keer dat ik … weet ik nog goed. En het woord ‘eerste’ insinueert dat het daarna vaker gebeurde. Het heeft in ieder geval indruk gemaakt want je weet het nog.


Toch is dit niet hoe veel singles het ervaren, die 1e date. Ongemakkelijke kennismaking, ongemakkelijke stiltes, ongemakkelijk afscheid, ja vooral ongemakkelijk. First dates toont het schitterend!

Maar dat wil je niet èn, goed nieuws: dat hoeft ook niet! De belangrijke regel die je hiervoor in acht dient te nemen is: Hou het kort en krachtig. Een eerste date van maximaal 1 uur is lang genoeg! En dit is waarom:


1e Ontmoeting

Iedere eerste ontmoeting die langer dan een uur duurt is eigenlijk onnatuurlijk. Ook je beste vrienden en leukste collega’s heb je ooit eerst een hand gegeven en wellicht kort gesproken, maar daarna ging je verder. Door jouw match eerst kort te ontmoeten hou je het fris en licht en dit straalt af op de ander èn op jou.


Uitgepraat

In den beginnen heb je elkaar meestal na een uur niet echt meer iets te vertellen of te vragen. Uiteraard ben je vaardig en ontwikkeld genoeg om leuke verhalen te tappen of ervaringen te delen, maar daarmee leer je elkaar niet per sé kennen. Door langer te zitten met elkaar kan het saai en zwaar worden en dat is zonde.


Invullen

Als je bij een eerste ontmoeting veel informatie gaat uitwisselen kom je veel over elkaar te weten zonder dat je elkaar goed kent. Het is onvermijdelijk dat je de verkregen informatie gaat invullen en inkleuren voor een ander. We hebben allemaal een goed ontwikkeld referentiekader en we denken voor een ander in te kunnen vullen hoe hij/zij iets gedaan of beleefd heeft. Terwijl we iemand helemaal nog niet goed kennen . En dus ook: door al veel over jezelf te vertellen doet een ander dat ook bij jou.

Hou een beetje trek


Is de eerst kennismaking erg leuk, plan dan gewoon snel een nieuwe ontmoeting! Hou een beetje honger voor die volgende keer. Jullie zullen er allebei echt zin in hebben en het brengt het plezier terug. Verwachtingen zijn er nog niet echt want je hebt weinig informatie uitgewisseld. Het was gewoon een leuke ontmoeting en jullie zijn vooral nieuwsgierig naar meer.


Hou het gemakkelijk

Bij een eerste ontmoeting heb je nog niets samen meegemaakt. Hooguit kennen jullie dezelfde mensen, maar je hebt nog geen enkele gemeenschappelijke ervaring. Door de eerste keer kort en krachtig te houden en snel een nieuwe ontmoeting te plannen, heb je bij de volgende ontmoeting al wel een gemeenschappelijke ervaring, namelijk jullie ontmoeting. Het is gemakkelijker en relaxter door terug te gaan naar die ervaring. Hoe was het weer toen? Wat moest jij daarna doen? Wat vond je van de plek waar jullie waren etc.


Hoe dan?


Bespreek vooraf dat je maar een uur hebt voor de ontmoeting. Plan de ontmoeting ruim voor of na etenstijd en hou tijd in de gaten. Nog nooit een date binnen uur weten te houden? Voor alles is een eerste keer.
Comments


bottom of page