top of page

Deckers & Krajicek A love game

Het is begin jaren '90. Hij is een opkomend tennistalent die leeft voor zijn sport en zij is een gevierd model die de hele wereld overvliegt. Met hun agenda’s lijkt een stabiele relatie geen kans te hebben maar toch krijgen ze verkering. Ruim 25 jaar later, twee kinderen, een Wimbledon titel en talloze columns en boeken verder, zijn ze nog steeds een paar:

Richard Krajicek en Daphne Deckers

daphne deckers, richard krajicek, wimbledon

Ze ontmoeten elkaar op een gourmetavondje en Daphne was vooral gefascineerd door zijn enorme eetlust. “Wie is deze man die zoveel kan eten?” Er was nog meer wat ze interessant vond want ze wisselen nummers uit en proberen een date te plannen. Hij is op dat moment in Los Angeles om een commercial voor Nike op te nemen en zij, hoe toevallig, ook maar dan om een film te maken. Hun 1e date is dan ook in de city of Angels.


Het is de eerste helft van de jaren '90. Van Skype en FaceTime heeft niemand nog gehoord. Met de wereld als werkterrein en leven uit een koffer lijkt verliefdheid kansloos. 'Dat was juist een super romantische tijd', zegt Deckers. 'We stuurden elkaar ellenlange faxen, die dan onder de deuren van hotelkamers werden doorgeschoven. Hij sprak ook allerlei leuke berichten in op mijn antwoordapparaat, sommige bandjes heb ik zelfs nog bewaard!’Richard Krajicek Wimbledon Daphne Deckers

De rest van wereld leert hen kennen in het jaar 1996. Hij speelt een voortreffelijk toernooi op Wimbledon en onder haar pet door glurend aanschouwt zij hem. Met haar knipperende blauwe ogen zag ze hoe Richard als 2e ongeplaatste speler ooit Wimbeldon op zijn naam zette. (Boris Becker was de eerste)

Was ze zijn geheime wapen? Zijn mascotte? Krajicek speelde beter dan ooit en beter dan hij ooit zou doen.

‘Zij maakt mij rustig.’ Heeft hij wel over haar gezegd.

Op 7 juli 1999 trouwen ze, in 1998 wordt dochter Emma geboren en in 2000 zoon Alec.


Hun kinderen hebben de achternaam van Deckers, zeker in die tijd een aparte keuze. Het was Richard’s idee: “In Nederland is er 1 familie Krajicek en met haar achternaam kunnen ze in anonimiteit opgroeien.” Ok dat was wat naïef gedacht maar wel een mooie intentie en misschien is dit ook wel tekenend voor hun succesvolle huwelijk.


In een succesvolle relatie is en onmogelijk om alleen aan jezelf te denken, je moet ruimte maken voor de ander en de ander dingen gunnen. De uitdaging is het echter om daarnaast genoeg over te houden om jezelf te kunnen blijven. De balans tussen geven en nemen.


Hoe minder het je kost om de ander iets te geven, hoe meer je voor je gevoel terugkrijgt. Richard geeft zijn kinderen de achternaam van hun moeder omdat hij gelooft zo zijn kinderen een gelukkiger leven te geven. Het geluk van zijn kinderen weegt velen malen zwaarder dan de trots dat ze in achternaam dragen. Daarom kost het hem voor zijn gevoel niets, maar krijgt hij er veel voor terug.

In een succesvolle relatie zijn er pieken en dalen, immers zonder wrijving geen glans. Met ruzie maken toon je je ware ik en kan je jouw emmer legen. De kunst is echter om daarna wel weer bij elkaar te komen. Kan je elkaar vergeven en kan je weer kiezen voor elkaar. Is dat wat je samen hebt groter dan waar je ruzie om maakt.

Daphne heeft ooit in een interview gezegd dat als Richard een slippertje zou maken, ze hem echt niet direct op straat zet. “Laat dit geen aanmoediging zijn voor hem, maar dat we opgebouwd hadden weegt zwaarder dan een keer een uitglijer maken.”


Geen relatie zonder hobbels, geen overwinning zonder verliespunten.


Richard en Daphne lijken elkaar te steunen en te motiveren, binnen hun huwelijk werd zij een gevierd schrijver en hij een succesvol toernooidirecteur. Ze laten elkaar vrij en gunnen elkaar hun ontwikkeling en successen en zijn er in mindere tijden. Vasthouden door los te laten met het vertrouwen dat je weer bij elkaar terugkomt.


Leuke weetjes:

  • Hun hond heeft Rafa en is vernoemd naar Rafael Nadal

  • Beide drinken geen alcohol

  • Dochter Emma is net als mama model en zoon Alec net als papa een tennis talent

  • Krajicek is enige Nederlander die ooit Wimbledon won

  • Daphne was drie maanden zwanger van Emma toen ze poseerde voor Playboy. Haar indrukwekkende decolleté was dan nog imposanter dan ooit.

  • Daphne had een rol(letje) in de James Bond film ‘tomorrow never dies

Comments


bottom of page