top of page

Is vreemdgaan het einde van je relatie?

Monogamie is de norm in onze maatschappij, maar op onze instagram post over JFK en zijn ‘open’ huwelijk met Jackie kregen we best verrassende reacties.

‘Dr zitten wat ‘oordelen’ in die uit onze maatschappelijke conventies komen. Zou t kunnen zijn dat hij zielsveel van Jackie hield maar niet alles met haar kon delen? Waarom denken wij dat je Alles in 1 persoon kan vinden?’
vreemdgaan stel koppel zoenen verliefde liefde

Mag je monogamie bedingen in je relatie of is dat naïef of bezitterig? Als je exclusiviteit afgesproken hebt, hoe reageer je dan op een derde partij in je relatie? Ga je weg bij je partner of kan je het vergeven? Alles zal afhangen van wat er op het spel staat en hoe (vaak) het is gebeurd. Wanneer kan je dit vergeven?


‘Ach bedrog heeft al bestaan sinds eeuwen, zijn we dan echt gemaakt om eeuwige trouw te zweren aan die ene persoon?verliefdheid kan je overvallen zonder het echt gezocht te hebben en is menselijk Zijn we daarom slecht?? Ik denk het niet.’

Het slippertje


Is het eenmalig en heeft de vreemdganger er oprecht spijt van? Is het echt een zogenaamd ‘slippertje’. Heb je een mooie relatie en misschien zelfs kinderen dan zou het toch zonde zijn om dit kleine avontuurtje alles kapot te laten maken toch? Aan de andere kant, als jullie zo’n mooie relatie hebben en er staat zoveel op het spel, waarom laat je je dan verleiden voor zoiets ’kleins’ dat zulke grote gevolgen heeft? Vreemdgaan schaadt het vertrouwen en ook het respect dat hij/ zij voor je heeft zal behoorlijk afgenomen zijn.


De affaire


Wat als je verliefd wordt op een ander? Onze geslachtsdrift kan heel sterk zijn en ervoor zorgen dat we dingen niet meer helder zien. Tel daarbij op dat iets dat verboden is ook extra aantrekkelijk is en het verdomd lastig zal zijn om niet toe te geven aan deze spannende verleiding. Gevaarlijk is het wel, laat je echt je gezin achter voor deze verliefdheid? Of wordt er voor je beslist?

En dan hebben we natuurlijk alle stuurlui aan wal die er van alles van vinden. Misschien kan jij jouw partner vergeven maar dat betekent nog niet dat jouw omgeving dat ook kan. Dat wat afwijkt van de norm vinden we soms moeilijk te begrijpen. De vreemdganger krijgt ook de nodige verwijten op het bordje terwijl het toch echt tussen twee mensen is hoe dit heeft kunnen gebeuren en hoe ze hiermee verder moeten gaan.


Waarom het ook jou zomaar kan overkomen:


Feit is dat we allemaal mensen zijn en we in ons leven verschillende ontwikkelingen doormaken. Als je langer bij elkaar bent is het belangrijk om deze ontwikkelingen samen mee te maken en samen te groeien. Helaas gebeurt dit niet (altijd) vanzelf. Zitten jullie in een fase waarin jullie iets minder verbonden zijn dan ligt de verleiding op de loer. Zonder dat je het doorhebt kan je gevoelens voor een ander ontwikkelen.

Je hebt echter altijd een keuze om hier wel of niet iets mee te doen. Verliefdheid gaat altijd weer over en het gras bij buren is meestal niet groener. Hoe moeilijk het ook lijkt, het is meestal slimmer ervoor te kiezen de verliefdheid te negeren en te werken aan je relatie. Voorwaarde is wel dat jullie dit allebei doen.

Is vreemdgaan het einde van je relatie? Ja, wel zoals je relatie nu is. Als jullie beiden echt graag willen kan je er samen uitkomen door echt te communiceren met elkaar. Lukt het om het vertrouwen te herstellen of vinden jullie misschien een nieuwe vorm voor jullie liefde?


Essentieel is dat jullie alle meningen van derden buiten de deur houden. Het gaat om jullie en om jullie alleen.


“If you are not in the arena getting your ass kicked on occasion, I am not interested in or open to your feedback.” - Brene Brown

Het is jullie arena en alleen jullie bepalen de regels.Reageren of vragen over de liefde?
Comentários


bottom of page