top of page

Waarom mannen in Amsterdam single blijven

In de steden zien we ze veel: knappe en succesvolle single mannen. Ogenschijnlijk alles voor elkaar, behalve een stabiele relatie. Living the live! Vrijheid blijheid! Maar wel in hun eentje.

We denken dat ze zich niet willen binden, maar de waarheid is: Ze weten niet meer hoe! Maximale FOMO en keuzestress. Ze willen graag een vaste relatie maar zijn bang om al die andere mooie exemplaren aan zich voorbij te laten gaan. Verdorie, voor de rest van je leven nog maar 1 vrouw, ze krijgen spontaan overal kriebel.

Wat er echt aan de hand is

Dit fenomeen laat zich het best uitleggen door een metafoor: op zoek naar de perfecte hotelkamer.

Je gaat een weekendje weg en hiervoor ga je op zoek naar de perfecte hotelkamer. Online kan je via de handige zoekmachines selecteren op jouw voorkeuren en dan hoef je alleen nog maar te kiezen. Maar dan: steeds komt er een mooiere kamer voorbij. Eentje die nog gunstiger ligt, eentje met een geweldig zwembad, een ander met een fantastisch ontbijt, een top aanbieding en ga zo maar door.


Onze knappe single mannen blijven zich vergapen aan alle mooie aanbiedingen maar gaan uiteindelijk nooit op reis. Ze blijven thuis, doorzoeken naar die perfecte kamer die helemaal niet bestaat.

Een relatie aangaan is uiteindelijk ook:


Kiezen voor elkaar en er samen het beste van maken.

Er zullen dingen naar boven komen die tegenvallen maar ook dingen die je aangenaam verrassen. En als dat ontbijt nou tegenvalt, ga je toch lekker buiten de deur eten? Letterlijk dan. Het zal misschien even afkicken zijn, maar wat heerlijk is het om niet meer te swipen en te daten. Je houdt een heleboel tijd over!


En dan nog iets: Leg niet direct zo’n druk op je ontluikende liefde. De liefde smoort in de kiem als je deze direct laat opboksen tegen het gevoel van: ‘nooit meer een ander’. De mannen zijn zo lang vrij geweest dat zich ergens toe committen beperkend kan voelen. Denk dus niet ‘nooit meer een ander’ maar deze week nog even deze. Dat haalt de druk van ‘nooit meer’ eraf.


Over wie heb ik het?


Je kent ze wel: Ze zijn charmant, zien er goed uit en zijn gevat. Ze hebben mooie banen bij aansprekende bedrijven of zijn ondernemer. Ze hebben een uitgebreide vriendengroep en interessante hobby’s. Ze kitesurfen, hockeyen, golfen of lopen hard (marathon van New York en zo of op zijn minst jaarlijks de dam-tot-dam).

De soepele single mannen uit onze hoofdsteden die ogenschijnlijk iedere vrouw kunnen krijgen. Ze swipen zich een slag in de rondte of pikken vrouwen op in een club. Een avondje (of twee) plezier en daar blijft het dan wel bij. Tot een echte relatie lijkt het niet te komen omdat geen enkele vrouw ze ècht kan raken.


Hoe weet je dan wat je wilt?


Door al het aanbod weten ze soms niet meer wat ze nou echt willen en wat bij ze past. Dat is het moment om even terug te gaan naar jezelf. Ga met 1 vrouw tegelijk op date en geef haar een eerlijke kans. Kan je samen lachen en kan je jezelf zijn bij haar, dan ben je al een goed eind op weg. Voel je je aangetrokken maar nog niet die klik? Heel goed, dan ga je haar juist beter leren kennen. Dè klik of dè passie is vaak een gevoel van iets heel graag willen maar het eigenlijk nooit echt hebben. Vergeet dit en ga elkaar gewoon leren kennen. Liefde moet groeien. Dus weg met die hoge verwachtingen en eisen, want onder een boom kan niemand groeien!
Commentaires


bottom of page