top of page

Als jouw liefde wordt afgekeurd

Als jouw liefde wordt afgekeurd door je omgeving gebeuren er twee dingen: Jullie worden samen sterker èn jullie worden kwetsbaarder.


afgekeurde liefde datingcoach matchmaking

Whoopie! Je voelt je geweldig en hebt energie voor 10. Je kan de hele dag wel huppelen want je ontploft bijna van verliefdheid. Jij en jouw liefde zijn toch allerleukste koppel dat er ooit geweest is!! Ja toch? Toch?


Maar wat nou als jullie omgeving hier anders over denkt? Als vrienden jouw vlam helemaal niets vinden? En nog moeilijker, als jouw familie er niet achter staat en je misschien zelfs dwingt te kiezen? Hoe ga je hiermee om en waar moet je voor waken?


Het is vaak al moeilijk genoeg om een relatie gezond te houden maar druk en oordelen van buitenaf maken dit nog lastiger. Op deze twee dingen moet je letten:


Onterechte beschuldigingen

Als het goed gaat tussen geliefden dan kan een oordeel van buitenaf je je juist sterker maken, een beetje het gevoel van: Jij en ik tegen de rest van de wereld.

Echter, als het even niet zo lekker loopt dan is de pijn van het oordeel een extra stok om mee te slaan naar je geliefde: Ik doe dit voor jou / ik kies toch voor jou dus: maak het maar de moeite waard! Bewijs jij maar aan mij dat jij leuk genoeg bent om deze extra pijn te dragen.

Een onterechte call want deze pijn wordt niet veroorzaakt door je partner maar door de buitenwereld. Omdat deze pijn in relatie staat tot jouw geliefde is het verleidelijk en heel menselijk dat je dit door elkaar haalt. Je projecteert jouw verdriet dan op je partner.

Jouw relatie wordt een middel

Het 'wij tegen de wereld' gevoel wordt een te belangrijk element een een reden om geen ruzie te maken of een moeilijk gesprek te voeren. De motivatie met om met jouw partner te zijn verschuift van ‘Ik bij jou wil horen omdat ik graag bij jou ben’ naar ‘ik wil bij jou zijn omdat ik niet bij de rest wil horen.’


Als dit laatste het geval is kan het zijn dat je moeilijke gesprekken uit de weg gaat en voor de lieve vrede over je grenzen laat gaan. Het gaat je dan niet echt meer om je partner met wie je dingen goed wil houden, maar om jouw escape van de rest van de wereld te verzekeren. De relatie wordt zo een middel in plaats van een doel.

Dit is een andere motivatie en het helpt niet om je relatie gezond te houden. Want als je ergernissen niet uitspreekt, los je ze ook niet op. Je verstopt ze alleen voor een tijdje en op een gegeven moment komen ze toch naar boven.


Wil je hier meer over weten of heb je een andere vraag over de liefde? Neem vrijblijvend contact op!


Comentários


bottom of page