top of page

Dating stories: Foto Failure

Je komt aan bij de bar waar je afgesproken hebt met je date. Het is spannend maar je hebt er zin in. Je ziet er goed uit en de rit op de fiets heeft jouw zorgvuldig gecreëerde look niet negatief beïnvloed. Fiets op slot, je loopt naar de deur en haalt nog even diep adem. Hij zal er wel al zijn, je bent strategisch tien minuten te laat. Op tijd zijn is te netjes en te vroeg is ook niet op tijd he! Ok, we gaan naar binnen!


Je doet de deur open en kijkt rond of je hem ziet. Met je hand nog op de deurklink voel je de moed in je schoenen zakken.

Aan de bar zit een man die lijkt op jouw date. Alleen een paar jaar ouder, wat kilo’s meer en wat minder haar. Hij ziet jou direct en aan zijn enthousiaste lach te zien lijk jij wel exact op jouw profielfoto.


Daten, entrance, bar, cafe, inlopen, dating, ontmoeten, mooie vrouw

Hopelijk is deze situatie niet herkenbaar voor je, maar het komt helaas heel vaak voor. Foto’s scheppen verwachtingen en in beide gevallen (positief of negatief) heb je er niets aan als je gaat daten. (lees ook: waarom datingapps voor meer singles zorgen)

Een mooie foto kan in het echt alleen maar tegenvallen. Een slechte foto maakt dat je misschien een mooie liefde misloopt omdat je dan niet ingaat op een uitnodiging.


Plaatjes zonder gevoel


Daarbij zegt zelfs een goede foto heel weinig over iemand. Het zegt niet hoe iemand lacht of waarom iemand lacht. Hoe iemand klinkt, beweegt of ruikt. Hoe iemand zich gedraagt en hoe de interactie is tussen jullie. Kan iemand jou aan het lachen maken? Is iemand geïnteresseerd en/of interessant? Geeft iemand jou een goed gevoel?


Dat is de reden dat ik mijn klanten nooit een foto van hun match laat zien. Ik vraag ze om het vertrouwen dat ik een match uitzoek die qua energieniveau, ontwikkeling èn knapheid ben hen past. Ik gun het ze dat ze zonder teveel verwachtingen op date gaan en gewoon gaan ervaren en beleven. Alsof je gewoon iemand spontaan ontmoet. Ok niet helemaal toevallig, nee volkomen gearrangeerd en gepland, maar wel met een open vizier waarin ik je uitdaag samen te onderzoeken waarom jullie hier zijn èn je motiveer vooral bezig te zijn met jezelf.


Het draait om jou en om jou alleen

Hoe voel jij je naast deze date. Welke versie van jou zit hier? Probeer je indruk te maken of zit je een beetje te plagen? Durf je grappen te maken of zoek je naar woorden?

Het gevoel dat een ander jou over jezelf geeft is veel belangrijker dan wat jij van een ander vindt. Als jij jezelf de mooiste/beste/leukste versie van jezelf voelt naast iemand, dan verdient hij/zij minstens een tweede date.


Mijn klanten vinden het in eerste instantie best lastig en spannend om op een blind date te gaan, maar ik heb nog nooit terug gekregen dat ze niet snapten dat ze gematcht waren.

Sterker nog, ik kreeg onlangs dit terug van een klant:

‘Ik wil je nog vragen om haar niet te zeggen dat ik via via al van haar had gehoord maar op basis van een onflatteuze foto toen dacht geen klik te hebben. Dat is namelijk onaardig en doet haar geen recht. Ze is heel anders dan die foto suggereert.’

Zij zijn nu een jaar samen en heel gelukkig samen maar waren op basis van een foto nooit met elkaar op date gegaan.


Durf jij een blind date aan? Of wil je meer weten? Stuur me een bericht!Comments


bottom of page